Strojno brušenje rezil z najsodobnejšo napravo za brušenje nožev

Strojno brušenje rezil v našem podjetju poteka s pomočjo najsodobnejše naprave za brušenje nožev in škarij, s tehnologijo dveh spiralnih valjev z diamantnim brusom. Kljub rednemu ročnemu brušenju in pravilni skrbi za nož, se njegov rezilni rob sčasoma preveč odebeli, da bi mu bilo prvotno obliko mogoče povrniti samo z ročnim brušenjem. Takrat je čas za strojno brušenje rezil. Pri strojnem brušenju veljajo podobna pravila kot za ročno brušenje rezilnega orodja. Rezilni rob se z brušenjem poskuša približati idealni, rahlo konveksni obliki. Ker brušenje rezilnega orodja poteka zelo hitro, je za uspešno strojno brušenje rezil potreben dober občutek, ki pa ga je mogoče pridobiti le po velikem številu nabrušenih rezil.
Za strojno brušenje rezil je najpomembnejše učinkovito hlajenje rezilnega roba med brušenjem, saj se ob nezadostnem hlajenju ali pa ob preveč intenzivnem brušenju lahko zgodi, da se material pregreje in izgubi svojo trdoto. Nož je takrat uničen. Hlajenje je glede na stroje različno izvedeno, med najbolj učinkovite pa prištevamo vodno hlajenje. Pri stroju se brusni trak ob vsaki rotaciji potopi v vodno kopel in s sabo nese vodne kapljice, ki učinkovito vsrkavajo toploto, ki se sprošča ob brušenju.

Brušenje nožev – kuhinjski noži

Povprečen kuhinjski nož v naših kuhinjah je ponavadi cenejši nož, kupljen v veleblagovnici. Znamka je neznana, a kakovost in tip jekla označuje napis “stainless”. Po daljši uporabi se rezilo teh nožev obrabi. Obraba je odvisna od kakovosti materiala, uporabe in vzdrževanja oziroma brušenja nožev.
Redno brušenje rezilnega orodja je enostavnejše, vzame manj časa in odstranjuje veliko manj materiala. Po nekaj letih uporabe bo imel nož, ki je bil redno brušen, manj obrabljeno rezilo, kot nož, ki je bil nabrušen samo nekajkrat.

Iščete hitro, kakovostno, natančno, predvsem pa ugodno brušenje rezil?

Obiščite nas

Hitro, kakovostno in natančno brušenje rezilnega orodja

Pri nas je možno brušenje nožev vseh vrst, pa tudi škarij ter različnih tipov krožnih žag (Φ 30-910 mm). Poskrbimo tudi za ozobitev žag po vaših željah in menjavo poškodovanih delov na segmentnih žagah. Ne brusimo pa nožev z žagico in enostransko brušenih nožev.
Strojno brušenje rezil je le ena od naših številnih dejavnosti. Ukvarjamo se še z izdelavo ključev in štampiljk, med našimi storitvami pa so tudi lasersko graviranje, kodiranje avto ključev, popravilo daljincev, fotokopiranje, sublimacijski tisk in popravilo čevljev. V ponudbi boste prav tako našli kolesarske in moto ključavnice, obešanke in dodatne ključavnice ter varnostne cilindrične vložke. Clavis Ljubljana se nahaja v trgovskem centru Supernova Rudnik. Strojno brušenje rezilnega orodja izvajamo tudi v trgovskem centru Mercator Vrhnika.